top of page
  • Writer's pictureGo4insight

Ktoré kvety majú najradšej slovenské ženy?

Kvety sú veľmi obľúbeným darčekom pre takmer všetky ženy. Nejaký obľúbený kvet má až 96% žien. Dokonca pätina žien uviedla, že majú rady všetky kvety, bez ohľadu na ich druh alebo farbu.


Jednoznačne však môžeme povedať, že najobľúbenejším kvetom slovenských žien je ruža. Ružu za svoj najobľúbenejší kvet považuje takmer tretina všetkých žien. O niečo viac ružu preferujú mladšie ženy, ale aj štvrtina žien-matiek uviedla, že majú najradšej práve ruže.



Druhým najobľúbenejším kvetom slovenských žien je tulipán. Tulipán má najradšej desatina žien na Slovensku. Pre ženy-matky je tulipán taktiež druhým najobľúbenejším kvetom, dokonca ho majú ešte o niečo radšej ako ostatné ženy.


Ďalšími obľúbenými kvetmi slovenských žien sú ľalie, slnečnice a gerbery. Staršie ženy majú radi aj karafiáty, gladioly a pivónie.


Pohľad mužov


Keďže na deň matiek zvyčajne kvetmi svoje manželky a partnerky obdarovávajú ich manželia a partneri, bolo zaujímavé zistiť aj pohľad mužov. Pýtali sme sa mužov na ich názor, aké kvety majú najradšej ich manželky a partnerky.


Hoci naše hypotézy pred samotným prieskumom boli iné, ukázalo sa, že sa muži pomerne presne trafili do vkusu svojich žien.


Pätina mužov si myslí, že ženy majú rady všetky kvety, bez rozdielu druhu. To je do veľkej miery v zhode aj s názormi samotných žien.



Aj muži uviedli ako najobľúbenejší kvet žien ružu. Dokonca ešte vo väčšej miere ako samotné ženy.


Správne určili aj druhý najobľúbenejší kvet – tulipán.


Muži však mierne podcenili obľúbenosť ľalií, slnečníc, gerber a pivónií, na druhej strane mierne precenili kedysi populárne karafiáty.


Zrejme to do istej miery bolo spôsobené aj nižšou znalosťou jednotlivých druhov kvetov.


 

O prieskume

Všetky uvedené informácie pochádzajú z reprezentatívneho prieskumu na populácii Slovenskej republiky vo veku 15-79 rokov, ktorý realizovala agentúra Go4insight na reprezentatívnej vzorke 1000 respondentov v apríli 2021. Prieskum bol realizovaný metódou Multimode - kombináciou osobného a online dopytovania.




Recent Posts

See All
bottom of page