top of page
  • Writer's pictureGo4insight

Najznámejšími digitálnymi agentúrami sú TRIAD a ZARAGUZA

Updated: Aug 31, 2020


Slovenskí marketéri, združení v Paneli marketingových profesionálov, v októbri 2019 odpovedali na otázky týkajúce sa znalosti digitálnych reklamných agentúr.


Najznámejšími slovenskými digitálnymi agentúrami Sú TRIAD Advertising a ZARAGUZA. Kým ZARAGUZA má tesne najvyššiu TOP of mind znalosť (23%) , TRIAD Advertising tesne víťazí v celkovej spontánnej znalosti (57%).


S istým odstupom nasleduje trojica agentúr Visibility, PS: Digital a CORE4 Advertising. Tieto tri agentúru majú celkovú spontánnu znalosť v rozpätí 30-40%.


Po prvej pätici nasleduje ďalších osem agentúr, ktoré majú spontánnu znalosť v rozmedzí desať až dvadsať percent. Zvyšok digitálnych marketingových agentúr dosiahli spontánnu znalosť nižšiu ako 10 percent.




V podporenej znalosti je situácia na trhu veľmi podobná. Slovenskí marketéri podporene najčastejšie poznajú agentúry ZARAGUZA a TRIAD, ktoré dosahujú takmer 100% znalosť. Obe spoločnosti dosiahli zhodne podporenú znalosť 94%.


S odstupom približne 15 percentuálnych bodov nasleduje, podobne ako v spontánnej znalosti, trojica Visibility, PS: Digital, CORE4 Advertising, ktorá je doplnená agentúrou THIS IS LOCCO. Poslednou agentúrou, ktorá v podporenej znalosti prekonala úroveň 50% je Elite Solutions (54%).


Podporenú znalosť nad 40% majú agentúry Basta digital, digita.sk, RIESENIA.com, SOCIALISTS a úroveň 40% dosiahla tesne aj agentúra Hype.





Prieskum bol realizovaný na vzorke 118 respondentov v Rámci panelu marketingových profesionálov v októbri 2019.


Panel marketingových profesionálov (skrátene Panel marketérov) je spoločným projektom platformy TheMarketers.biz (MARKETERS s.r.o.) a prieskumnej agentúry Go4insight. Je určený pre profesionálov a špecialistov z oblasti marketingu. Panel marketérov slúži ako platforma na kontinuálne exkluzívne prieskumy názorov a postojov medzi slovenskými marketérmi a zadávateľmi reklamy na rôzne témy.


Prečítajte si aj naše ďalšie články na Marketeris.sk

Recent Posts

See All
bottom of page